כבר שנים שעו"ד רועי אברהמוביץ' הוא אחד האנשים החזקים בלשכת עורכי הדין. הוא אחד הלוחשים על אוזנו של אפי נוה. מקורב לשרה גילה גמליאל ולבעלה עורך הדין חובב דמרי (כפי שחשפנו בתחקיר אודותיהם לאחרונה) ובחודשים האחרונים הפך ללוחש על אוזנו של עורך הדין אבי חימי, יו"ר הלשכה הטרי.
בתקופת הבחירות האחרונה חבש רועי אברהמוביץ' מספר כובעים. באחד היה חבר ועד מרכזי בלשכת עורכי הדין. בשני היה חבר במועצה הארצית של לשכת עורכי הדין. בשלישי היה חבר ועדת הבחירות בלשכת עורכי הדין, שהתקיימו לפני כשבועיים. עד כאן לא נרשמה בעיה מיוחדת שכן ועדת הבחירות של לשכת עורכי הדין מורכבת בדרך כלל מחברים שמזוהים פוליטית עם המתמודדים ונבחרים בעצמם על ידי חברי המועצה בלשכה.
אבל בכובע הרביעי שלו אברהמוביץ' גם ניהל את המטה של אבי חימי עת התמודד על התפקיד. והוא לא עבד בחינם. הוא קיבל תשלום עבור עבודתו, מה שעלול לייצר מצב של התנהלות בניגוד עניינים.
אברהמוביץ' אישר לנו בעבר שקיבל תשלום בעבור תפקידו הגם שלא מסר מה היה גובה התשלום. לשאלתנו אם אין בעייתיות בתפקידיו הכפולים השיב: "כל ההחלטות שקיבלתי בוועדת הבחירות היו החלטות ענייניות. אדם יכול להחזיק בשני כובעים ולבצע את שניהם בצורה מקצועית וחסרת פניות".
פנינו גם לעורך הדין חיים קנת. מי ששימש יו"ר ועדת הבחירות. בתפקיד זה אמור לשמש אדם שאינו מזוהה פוליטית עם איש מהמתמודדים. שאלנו אותו אם אין בעיה בכך שאברמוביץ קיבל תשלום מחימי כחבר ועדת הבחירות.
"לפי החוק אין בעיה. מה שכתוב בחוק לא לרוחי אבל זה עניין אחר".
על איזה חוק אתה מדבר?
"על החוק של לשכת עורכי הדין. החוק תוקן לפני כמה שנים. יש 20 חברים בוועדה ואני היחיד שלא הייתי פוליטי. כל היתר זה מינויים פוליטיים".
אבל אני לא שואלת אותך על מינוי פוליטי בוועדת הבחירות אני שואלת אותך על חבר בוועדת הבחירות שמקבל כסף מאחד המתמודדים. אני שואלת האם זה תקין.
"תקראי את החוק. החוק לא אוסר את זה. כדאי שתעייני בו קודם".
פנינו לעורך הדין מיבי מוזר ממשרד ליבליך מוזר שהיה יו"ר ועדת בחירות בלשכה ב-2011 וביקשנו לשאול אותו לגבי הסוגיה. "חבר ועדת בחירות לא יכול להיות מועסק בשכר על ידי אחד המתמודדים", אומר מוזר. "בוודאי שיש בזה פגם. משום שהוא צריך לעשות עבודה אובייקטיביות וברגע שאחד המועמדים משלם לו אז האובייקטיביות שלו יכולה להיות פגומה. היא לא מוכרחה להיות פגומה, אבל היא עלולה להיות. אני לא מבין את הטענה שלא כתוב בחוק לשכת עורכי הדין שאסור. למה זה צריך להיות כתוב בחוק. אם הלשכה היתה נותנת לחברי ועדת הבחירות שכר אז אפשר היה להכשיר את זה. אבל אם אחד המועמדים משלם לו? זה נשמע רע ובשום אופן לא הייתי מקבל ומסכים לזה".
יו"ר הלשכה, עורך הדין אבי חימי ונעמה כהן פרידמן דוברת הלשכה בחרו שלא להגיב לדברים.