שלום פועל סיני,
בוודאי שמעת ששוב מגייסים פועלי בניין לעבודה בישראל, ואולי כבר נרשמת במרכזי הגיוס בסין.
דע לך שהרבה אחריות מוטלת עליך. אתה וחבריך העובדים מסין אמורים לפתור את משבר הדיור בישראל.
זה אומר שכולם רוצים להרוויח על גבך. חברת כוח האדם הסינית שתגייס אותך, חברת כוח האדם בישראל, "תאגידי הבנייה" וגם הממשלה שגובה על כל ראש זר היטלים ואגרות.
- העולם מחפש אחר קורת גג- סיכום מיוחד
- מטפלות זרות בפריפריה, מישהו מטפל בכן?
- מהגרי עבודה: כרוניקה של רוע
מישהו כבר עשה את החישוב והגיע לכ-720 מיליון שקל בשנה. תאגידי הבנייה לוקחים מהקבלנים 60 שקל לכל שעת עבודה. לך הם ייתנו מקסימום 30. הם צריכים לכסות את המסים הגבוהים, וגם להרוויח. והקבלנים? הם תמיד מרוויחים, והרבה. אחרת הם לא בונים.
כדי להשתכר היטב תצטרך לעבוד קשה מאוד. הרי בשביל זה אתה בא ואפילו משלם כמה אלפי דולרים. לא תמיד תקבל את מלוא השכר ותצטרך להתווכח ולהתווכח. גם אם תדע להתקשר למוקד הטלפוני הממשלתי ויהיה מי שיענה, ספק אם תקבל את השכר שהולן.
אם תעבור למעסיק אחר שיבטיח לשלם יותר, לא תדע אם יש לו היתר להעסיקך כי אין לך כל דרך לברר. במשרד הפנים לא נותנים לעובדים את המידע. רק אם תשלם לעו"ד הוא יקבל בעבורך את המידע הפשוט, אם אתה רשום כחוק אצל המעסיק.
אם לא, בצאתך מהארץ תגלה שמהפיקדון – צבירת הזכויות הסוציאליות שלך לפנסיה והפיצויים המופקדים במשרד הפנים – ניכו כספים כקנס על כך שעבדת ללא היתר. ואתה לא ידעת.
כשמדובר על יציאה מהארץ, אני מקווה שתצא כפי שבאת, על רגליך. "הסיכון הממוצע של עובד זר להיות מעורב בתאונת עבודה קטלנית גבוה פי 5.4 מזה של עובד ישראלי". זהו ציטוט ממחקר שערכו באחרונה שני גופים ממלכתיים: משרד הכלכלה שאמור לפקח על הבטיחות בעבודה והביטוח הלאומי שאמור לפצות את העובדים ושאריהם. לגבי פגיעות קשות ובינוניות, לא קטלניות, אין נתונים. לפי הפרסומים כמעט ידי יום על עובדים זרים ופלסטינים שנפגעים באתרי הבנייה, השיעור גבוה בהרבה.
למרות כל זאת אני יודעת שתגיע לכאן, בתקווה שלך זה לא יקרה.
מתנצלת שלא הצלחנו למנוע את הצפוי.