To Read This In English- Click Here
עודכן ב-23.7.2014:
ההתעמרות בעובדים פלסטינים שמעזים להתאגד ולהשמיע את קולם נמשכת, אחרי שבתחילת השבוע דווח כאן על פיטורים של כ-40 עובדי חברת סודהסטרים מהיום למחר. היום בשעות הצהריים הותקפה משמרת מחאה של עשרה עובדים מול מוסך "צרפתי" באזור התעשייה של מישור אדומים. זה היום הראשון בו מתייצבת משמרת מחאה ייצוגית של 45 העובדים שהתאגדו לפני כשנה בארגון "מען" כדי לעמוד על זכויותיהם.
במען אומרים כי רק באוגוסט של שנה שעברה, לאחר שביתה של העובדים, נאותה ההנהלה להדפיס לראשונה תלושי שכר, לבטח אותם בביטוח לאומי ולהפריש כספים לקרן הפנסיה. למרות זאת, לדברי העובדים, המועסקים הפלסטינים ממשיכים לקבל פחות משכר מינימום עבור יום העבודה שלהם.
בתגובה לטענות מען מסרו עורכי הדין של החברה כי מען "טרם הוכרה אצל מרשתי כארגון יציג….וספק רב אם מען מהווה ארגון יציג כהגדרתו בעניין שבנדון….יחד עם האמור לעיל ועל מנת שלא לצאת פטור בלא כלום תבהיר מרשתי כי אינה מונעת ומסכלת כל ניסיון להתארגנות של העובדים ככל שהם חפצים בכך. אדרבה, בשנה החולפת ניהלה מרשתי מו"מ עם העובדים ואף שיפרה את תנאי שכרם ועבודתם באופן משמעותי לשביעות רצונם של הצדדים ותוך שמירה על יחסי עבודה תקינים".
בנוגע לשביתה נכתב כי "לתדהמת מרשתי היום במהלך הפסקת המנוחה של העובדים במוסך התקבלה החלטה חפוזה לפתוח ב'שביתה' ואכן נקטו חלק מהעובדים בשביתה תוך שהם מניפים שלטים מחוץ לשערי המוסך… יודגש כבר עתה כי השביתה הפתאומית בה נקטו העובדים, ככל הנראה בעידודה של מען, היא בניגוד לסעיף 5א לחוק יישוב סכסוכי עבודה ואף בניגוד לשכל הישר…טענותיכם בדבר אי קיום מו"מ בתום לב עם העובדים וניסיון 'משיכת הזמן 'אינם אלא עורבא פרח, וככל הנראה נועדו לצורך מציאת צידוק להשבתת העבודה היום – השבתה ספונטנית, חפוזה, חסרת אחריות ובלתי מרוסנת".
במען אומרים כי "שכר העובדים עומד על 172 שקלים ליום עבודה של שמונה שעות, "עובדים רבים אינם מקבלים תגמול חוקי על נסיעות, אין תוספות ותק ומקצוע שמחויבות בהסכם הקיבוצי של ענף המוסכים, ועובדים ותיקים ומקצועיים משתכרים פחות משכר המינימום והמוסך מפלה בין עובדים יהודים לבין פלסטינים ממזרח ירושלים, ותושבי הרשות הפלסטינית, מה שיוצר תחושה קשה של קיפוח ואפליה". ההחלטה לפתוח בשביתה כעת התקבלה על ידי העובדים לאחר שיו"ר ועד העובדים של הוועד קיבל זימן לשימוע לפני פיטורים.
לטענת המוחים בשעות הצהריים התפתחה מהומה כשהגיעו למקום "אנשים שטוענים שהם מייצגים את התעשיינים באזור התעשייה ואיימו עלינו שאם לא נצא מפה הם יביאו עוד אנשים ויעשו בלגן, ושיהיה פה רצח. הם גם אמרו לשוטרים שנמצאים פה שאם הם לא מעיפים אותנו אז הם יביאו עוד אנשים ואז למשטרה יהיה באמת על מה להתערב".
מהמשטרה נמסר "כרגע יש מחאה של עובדים על תנאי השכר. אנשים מטעם המוסך מחליפים אתם דין ודברים. העובדים שמוחים גם לא יושבים באיפוק והם דינאמיים, לכן קצין האג"מ של התחנה נתן הנחיה במידה ויש איומים ישר לעכב לתחנה. וגם כל אחד שיבוא וימסור תלונה על תקיפה ואיומים נעצור את אותו אדם ונביא אותו לתחנה". עד כה עוכב לחקירה אחד מעובדי ארגון מען שנכח במקום.
ארוע זה מצטרף למה שקרה לפני כמה שבועות במפעל סודהסטרים, שנמצא באותו אזור תעשייה:
יום רביעי 2 ביולי היה מתוח במיוחד. יום לפני כן הובאו שלושת הנערים הנרצחים גיל-עד שאער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח למנוחות. בירושלים כבר הסתובבו חבורות של פורעים יהודים וחג הרמאדן נכנס ליומו השלישי. השעה היתה שמונה בערב והעובדים במשמרת הלילה של מפעל "סודהסטרים" במישור אדומים הלכו אל חדר האוכל לארוחה הראשונה שלהם לאחר 16 שעות של צום.
אחמד נאסר אלאדין, עובד מחלקת אבטחת איכות מתכת במפעל מספר ש"ביום הראשון והשני לרמאדן האוכל היה בסדר גמור", אבל כשהגיעו כ-40 מעובדי המשמרת עייפים ורעבים, באותו ערב גילו שבמקום חמישה מגשי מנות שאמורים להיות, ישנם רק "שני מגשים, אחד עם קצת שניצל ואחד עם עוף, שנראה מזעזע וגם לא מספיק לכל העובדים". הם החליטו להתקשר לאחראי על חדר האוכל שבאותו יום, בניגוד לימים הקודמים, משום מה לא היה. "דיברנו אתו והוא אמר שזה מה שיש. מי שרוצה שיאכל, מי שלא רוצה שלא יאכל. זה מה יש". העובדים פנו גם לאחראי המשמרת במפעל, והוא נתן להם את אותה התשובה.
"סודהסטרים" היא חברה מצליחה שפועלת לנגוס בנתח משמעותי משוק המשקאות העולמי ומנסה למתג את עצמה כחברה ערכית ו"ירוקה". בתחילת השנה היתה מעורבת סודהסטרים בסערה ציבורית כששכרה את שירותיה של השחקנית סקרלט ג'והנסון לפרסם את המותג בעולם, מהלך שעורר ביקורת על השחקנית מאחר שמפעל החברה מצוי במישור אדומים, שמעבר לקו הירוק. בתגובתה לביקורת, הדגישה החברה שוב ושוב שהמפעל מספק עבודה למאות עובדים פלסטינים ומשמש כמקום של דו-קיום בין שני העמים.
אוכל ל-40 אנשים. צילומים: עובדי סודהסטרים
למאות העובדים הפלסטינים אסור להביא אוכל מבחוץ, בגלל בעיות כשרות, והם נאלצים להסתמך רק על המזון שהמפעל עצמו מספק להם. "זו לא היתה הפעם הראשונה שזה קורה במשמרת לילה", אומר אלאדין, "דיברנו על זה בעבר עם ההנהלה, אבל לא היה שום שיפור. היו פעמים שהיה חסר לחם וירקות, היו גם פעמים שלא היתה מספיק שתייה". אבל הפעם המצב היה שונה, מדובר בימי הרמאדן, העובדים צמים במשך כל היום וההנהלה מודעת לכך. כמה ימים לפני החג נתלתה הודעה שהבטיחה שיהיה אוכל ראוי ושלעובדים יסופק גם חדר מנוחה במידת הצורך.
יותר משעה ניסו לדבר העובדים עם אחראי המשמרת. הפתרון שהוצע להם היה שכל עובד יאכל את המנה הארוזה שהוא מקבל בשלוש בבוקר, שעה לפני החזרה לצום, שכוללת קופסת חומוס, שמנת, טונה וגבינה צהובה. "הסברתי לו שאנחנו צמנו 16 שעות וזה לא הגיוני שנאכל רק את המנה הזאת. זה לא אוכל מספיק למי שעומד ועובד 12 שעות", אומר אלאדין. בשלב הזה כנראה נגמרה הסבלנות של המנהלים. "מנהלי המשמרת וההסעות אמרו לנו שאין מה לעשות עכשיו ושהמשמרת בוטלה".
בבוקר למחרת התחילו לקבל כל עובדי אותה משמרת טלפונים אישיים מהמנהלים שהודיעו שהוחלט לפטר אותם בגלל שהם סרבו לחזור לעבודה באותו ערב. "הם גם טענו שהתנהגנו באלימות. יש מצלמות במפעל שמתעדות כל פינה. שיראו את הסרטונים. על איזה אלימות הם מדברים?"
הטענות שאליהן מתייחס אלאדין, פורסמו בהודעה לעובדים. "הם תלו הודעה על הלוח מודעות", מספר ע', עובד במפעל. "עובדי הלילה שהגיעו לאכול התאכזבו ממגוון האוכל שהוגש… והחליטו על דעת עצמם כי אינם מוכנים לחזור לעבודה עד שלא יוגש להם מזון אחר", נכתב בהודעה, "למרות הנסיונות להסביר להם כי האוכל הינו ברמה ראויה…החליטו העובדים כי אינם מוכנים לחזור לעבודה וברצונם ללכת הביתה באופן מידי…יש לציין כי כל האווירה סביב ארוע זה היתה אוירה מתלהמת ואף התגלו גילויים של אלימות".
רוח הדו קיום לא נחה על ההנהלה הבכירה. המכתב שנשלח לעובדים המפוטרים
"אנחנו דווקא אמרנו להם שאנחנו לא רוצים ללכת הביתה", אומר אלאדין, "שאנחנו רוצים לחזור לעבוד. אבל הם שלחו אותנו הביתה. הם אמרו לנו שמחר המנהלים יעשו ישיבה ויפתרו את זה ושנחתים כרטיס ונלך".
"אנו רואים ארוע זה בחומרה רבה… שלא נוכל לעבור עליה לסדר היום ולכן כל העובדים המעורבים פוטרו לאלתר ללא תשלום הודעה מוקדמת", כתבה ההנהלה בהודעה לעובדים. אלאדין מאשר את הדברים: "המנהל שהתקשר לפטר את העובדים אמר שההנהלה החליטה לא לעשות שימוע בגלל המקרה החמור שהם עשו". על מה מתבססות טענות החברה שהעובדים לא רצו לחזור לעבוד? "זה המנהלים שהיו בלילה אמרו".
רוח הדו קיום כנראה לא נחה באותם ימים על ההנהלה הבכירה של החברה שהתעלמה לחלוטין מהעובדים, המיוצגים על ידי ארגון העובדים מען. "אף אחד לא פנה אל העובדים עד עכשיו. הם לא חושבים שאולי כדאי לשמוע גם אותנו?", שואל ע'.
אפשר לנחש שגם אם מימוש ה"דו הקיום" לא ממש עומד בראש סדר העדיפויות של חברת סודהסטרים, המיתוג שלהם ככאלה בוודאי לא רע לעסקים. במאי פרסמה החברה את תחזיותיה להמשך השנה וצפתה גידול של כ-15 אחוזים בהכנסותיה ל-2014, לעומת הכנסות בסך 562.7 מיליון דולר ב-2013; ועל צפי של גידול בכ-3 אחוזים ברווח הנקי ב-2014, בהשוואה לרווח נקי של 42 מיליון דולר בשנת 2013.
במפעל במעלה אדומים מועסקים כ-1,100 איש. כנראה שישנה סיבה שיותר מ-800 מהם, רובם המוחלט של פועלי קו הייצור במחלקות השונות, הם פלסטינים. מי שרוצה להיות מועסק במפעל, שפועל 24 שעות, 7 ימים בשבוע, נדרש לעבוד במשמרות של 12 שעות, הכוללות גם עבודה בשישי ושבת. שעות העבודה הממוצעות של עובד בחודש נעות אפוא סביב 250-220 שעות. פועל בפס הייצור מקבל בממוצע 23 שקלים לשעת עבודה. אלאדין, שעבד כמבקר איכות במחלקת מתכת, הוא בעל תואר בהנדסת חומרים. שכרו עמד על 27 שקלים לשעה.
חלק מהעובדים היו מועסקים חדשים יחסית, כעשרה חודשים, "אני עבדתי במפעל שנתיים וחודשיים, אבל יש גם מי שעבדו ארבע-חמש שנים ופיטרו אותנו ככה בטלפון. אמרו לנו לא לחזור, ושאנחנו יכולים לבוא לקחת את המכתב ביום ראשון", אומר אלאדין.
אבל שם לא הסתיימה ההשפלה. "כשבאנו לקחת את מכתבי הפיטורים. הם לא נתנו לנו להיכנס למפעל ומי שכן נכנס פנימה בסוף, נכנס בליווי של שומרים. אנחנו, שלא נכנסנו, הם פרצו לנו את הארונות, בלי שאף אחד יהיה. זה הפרטיות שלנו פה, והביאו לנו את הדברים שלנו לבחוץ".
"אמרו לנו לא לחזור". העובדים שהגיעו לקחת את מכתבי הפיטורים מחכים מחוץ למפעל
בצירוף מקרים מוזר ביותר, ביום שישי, יומיים לאחר הפיטורים האגרסיביים הללו, התפרסם באתר NRG טור מיוחד שכותרתו "דו קיום: ככה עושים שלום", כותב הטור, שבילה בחדר האוכל "המיוחד" של החברה התרשם כי "…אחד המקומות היחידים בארץ שבהם נשמרים הדו-קיום, הסובלנות והתקווה גם בימים כאלה, הוא מפעל סודהסטרים במעלה אדומים". הרווחים הכספיים של החברה, ההתנהלות כלפי העובדים והפיטורים האגרסיביים לא הוזכרו משום מה.
מארגון העובדים מען נמסר: "במידה וסודה סטרים לא תענה לדרישתנו להחזיר את העובדים למפעל לאלתר מען יפעל במישור המשפטי והציבורי כדי להבטיח את זכויותיהם". מחברת סודהסטרים נמסר בתגובה: "כל תהליך הפיטורים נעשה כדין, נערך שימוע וכספי הפיצויים לא נשללו מהעובדים. סודהסטרים מתייחסת בכבוד לכלל עובדיה ולכן נערכה לעובדים המוסלמים ארוחה חמה מיוחדת לשבירת הצום. עם זאת, העובדים בחרו – ללא קשר לטיב האוכל או לכמות האוכל – שלא להיכנס כלל לחדר האוכל ולאחר מכן השביתו את קווי הייצור. סודהסטרים אינה יכולה לקבל מצב בו עובדים שהאוכל אינו נראה להם משביתים את קווי הייצור ומתעלמים בהפגנתיות מהוראות הממונים".